Clemson University – Visitor Center Renovation

  • area / size 11,000 sqft
  • Completed 2018
  • Moseley Architects was tasked with the relocation and renovation of Clemson University’s Visitor Center in Clemson, South Carolina.

    Partnering with the university, our team explored options for relocating the visitor center and special collections to the Strom Thurmond Institute (STI). Project goals included creating an inviting entrance, enhancing connectivity to the main campus plaza, and modernizing the existing space dedicated to the library’s special collection. Concepts included opening up the space to create a welcoming environment for students, faculty, and staff.

    Renovation featured bright, vibrant spaces to host visitors before embarking on campus tours and takes advantage of the synergy with special collections to show case the university’s rich history. Planar technology walls were added to the updated visitor center. Reconfiguring the space provides for improved movement from research areas to collections and provides an area for large group meetings. The existing auditorium was also be updated with new finishes and university branding.

    ArchitectMoseley Architects
    ContractorClayton Construction Company
    Photography: Lee Brauer